Навчання не зупинити!

ННІ ПІГ
16.05.2024

Навчання не зупинити! Так кажуть вітчизняні студенти, що знаходяться у Харкові та відвідують практичні заняття очно в бомбосховищах ХНМУ. Нещодавно до них приєдналася і студентка IV курсу VII факультету з підготовки іноземних студентів Мускан Шаурія із Індії. Вона повернулася до Харкова після 2-х років перебування на Батьківщині із міста Нью-Делі, куди повернулася після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну.

За її словами, вона дуже сумувала за університетом та живим спілкуванням з викладачами, тому вирішила повернутися до Харкова. Мускан відвідала деканат VII факультету та на зустрічі з деканесою Оксаною Васильєвою висловила подяку від імені всіх іноземних студентів, що продовжують дистанційне навчання в ХНМУ, передала лист-підтримку всім викладачам та студентам, що наразі перебувають у Харкові, а також поділилася своєю мрією – стати акушером-гінекологом у майбутньому.

За підтримки директора ННІ якості освіти професора Ігоря Завгороднього на базі Симуляційного центру ХНМУ для Мускан Шаурії були організовані практичні заняття з акушерства англійською мовою. Під керівництвом доцентки кафедри акушерства та гінекології № 2 Ольги Овчаренко Мускан відпрацювала практичні навички з фізіологічного акушерства, що стосуються обстеження вагітної, перебігу та ведення пологів і післяпологового періоду. Наступним етапом підготовки стало відвідування пологового відділення Харківської обласної клінічної лікарні, де студентка під керівництвом завідувачки кафедри акушерства та гінекології № 2 професорки Вікторії Лазуренко ознайомилась зі структурою відділення, взяла участь в огляді вагітних та породіль, веденні фізіологічних пологів.

Після засвоєння практичних навичок з перебігу та ведення пологів, 15 травня 2024 р. Мускан Шаурія зробила усну доповідь на ювілейній X Всеукраїнській науковій конференції студентів та молодих учених з фізіології з міжнародною участю «Фізіологія – медицині, фармації та педагогіці: Актуальні проблеми та сучасні досягнення», де також поділилася своїм досвідом перебування в пологовому відділенні ОКЛ. ЇЇ доповідь «Біомеханізм фізіологічних пологів: чи можливо контролювати процес?» була нагороджена дипломом «За практичну значущість дослідження».

Ми бажаємо Мускан Шаурії успіхів у подальшому навчанні та дякуємо їй за підтримку університету в умовах війни!