Круглий стіл об’єднав науковців ХНМУ

8 лютого в залі для конференцій відбувся круглий стіл за участю ректора Валерія Капустника та науковців медичного вишу, метою якого стало обговорення нагальних питань розвитку університетської науки та ролі й місця наших науковців у цьому процесі.

Зокрема Валерій Андрійович зауважив, що без науки і наукових досліджень заклад вищої освіти не може називатися університетом. Для того, щоб займатися наукою, необхідно мати відповідну матеріальну базу і науковий кадровий потенціал, який представляє собою симбіоз досвідчених та молодих науковців. Очільник вишу вказав на необхідність зосередження зусиль науковців на вирішенні визначеного кола наукових проблем, концентрації кадрового, матеріально-технічного, фінансового потенціалу для отримання конкретного вимірюваного наукового результату.

До обговорення долучилися професори Валерій М’ясоєдов, Ігор Завгородній, Антон Ткаченко, Дмитро Бутов та професорки Тетяна Чайченко, Наталія Макєєва, Наталія Некрасова, Анжела Стащак, Ірина Князькова та ін.

У ході зустрічі розглядалися питання щодо можливостей стажування аспірантів, створення наукових центрів з вивчення визначених захворювань, розвитку журналів університету, проблеми великої кількості наукових тем з невеликою значущістю, питання комерціалізації наукової діяльності, наукової співпраці з приватними медичними установами, залучення до співпраці науковців-випускників університету, підвищення ефективності публікаційної активності науковців університету.

Ректор запропонував створити експертну групу для генерації нових ідей, організації наукових колективів – проривних груп – на стику нагальних проблем у колаборації з міжнародними партнерами. Це, на його думку і на думку учасників круглого столу, має бути одним із кроків у підвищенні ефективності наукової діяльності.