Конференція з питань первинної медичної допомоги

Події
22.05.2024

15–16 травня 2024 р. у місті Київ відбулася Національна Конференція з питань первинної медичної допомоги (Primary Health Care Conference), організована Міністерством охорони здоров’я України, Національною службою здоров’я України, Всесвітньою організацією охорони здоров’я. У роботі конференції взяли участь перший проректор ХНМУ Максим Хаустов та завідувач кафедри загальної практики – сімейної медицини Олексій Корж

Конференція стала відкритою та інтерактивною платформою для лідерів у галузі охорони здоров’я, фахівців ПМД та громадянського суспільства. Під час заходу разом з представниками органів влади, міжнародними та національними організаціями, що залучені у сферу первинної медичної допомоги, представниками закладів ПМД, професійними, пацієнтськими та громадськими організаціями обговорювалися питання розвитку ПМД за такими напрямами:

  • посилення ролі ПМД в Україні
  • фінансування послуг ПМД
  • ПМД у прифронтових областях
  • кадровий потенціал ПМД
  • якість надання медичної допомоги
  • цифровізація і дані у ПМД

Під час конференції обговорено координацію роботи гуманітарних партнерів на територіях, близьких до бойових дій та забезпечення там безперервного доступу до послуг. Представники Європейського Бюро ВООЗ розповіли про стратегічні інтервенції для посилення кадрового ресурсу.

Упродовж заходу відбулись цікаві панельні дискусії щодо кадрових викликів, лідерства жінок у галузі охорони здоров’я, цифровізації та її впливу на покращання ефективності ПМД та підвищення довіри до системи охорони здоров’я, клінічних стандартів та настанов на первинці. Максим Хаустов виступив у якості спікера в панельній дискусії щодо кадрових викликів, де поділився своїм досвідом у вирішенні кадрових питань під час воєнного стану.