Інтернатура для випускників-іноземних громадян

ННІ ПІГ
03.09.2024

Харківський національний медичний університет пропонує навчання в інтернатурі для випускників з числа громадян інших країн та осіб без громадянства всіх медичних університетів країни.

Наразі вже розпочато набір майбутніх лікарів-інтернів з числа іноземних здобувачів освіти. Пропонуємо дві освітні лінії в залежності від рівня володіння здобувачами українською мовою.

Перша – для здобувачів освіти, які склали іспит з української мови у Національній комісії зі стандартів державної мови з результатом не нижче «середній рівень першого ступеню». Ці здобувачі можуть зарахуватися на навчання в інтернатурі за будь-якою спеціальністю з переліку пропозицій.

Друга – для здобувачів освіти, які бажають навчатися англійською мовою. Цим здобувачам Університет пропонує навчання в інтернатурі за спеціальністю «Загальна лікарська практика» (тривалість підготовки – 1 рік)

ХНМУ є відповідальним за процес планування та організації проходження освітньої та практичної частин підготовки за програмою спеціалізації, оцінювання результатів проходження навчання з дотриманням принципів академічної доброчесності, забезпечення ротації здобувачів освіти по клінічних базах закладу вищої освіти відповідно до графіка проходження інтернатури.