ХНМУ відвідала делегація із Запорізького державного медичного університету

Події
29.10.2021

28 жовтня до нашого вишу завітали колеги Запорізького державного медичного університету, а саме перший проректор Микола Авраменко, начальниця відділу міжнародних зв’язків Альона Павленко, керівниця Міжкафедрального тренігового центру асистентка кафедри патологічної фізіології Катерина Романова та доцент кафедри медицини катастроф і військової медицини Олег Льовкін.

Візит розпочався із зустрічі з керівництвом університету. Так, проректорка з науково-педагогічної роботи Ірина Лещина привітала делегацію в стінах нашого вишу: «Запорізький державний медичний університет для нас передусім друзі, і ми дуже радіємо взаємній співпраці. Сьогодні, спираючись на наші традиції, ми впроваджуємо сучасні методи підготовки фахівців для охорони здоров’я, не зважаючи на те, що знаходимося у періоді активних змін в медичній освіті. Такі виклики є спільними для всіх медичних закладів, тому ми активно працюємо над розвитком цифрової та дистанційної освіти, багато уваги приділяємо розвитку стимуляційного навчання і будемо раді продемонструвати вам наші успіхи й напрацювання. Сподіваємося, що разом ми зможемо й надалі розвивати освітні та методичні напрямки».

Для почесних гостей була проведена екскурсія університетом. Наші колеги ознайомилися з експозиціями музеїв історії та кафедри анатомії людини, а також відвідали Симуляційний центр та Центр тривимірних технологій.

Своїми враженнями поділилася керівниця Міжкафедрального тренінгового центру ЗДМУ Катерина Романова: «Дуже раді, що ми завітали до Харківського національного медичного університету. Враження вкрай позитивні, бо ми простежили увесь ваш шлях – від історії до інноваційних напрямків. Нам дуже сподобалося, як ви впроваджуєте в навчальний процес та демонструєте в онлайн-режимі всі необхідні матеріали, з якими ми працювали раніше. Сподіваємося на подальшу співпрацю, тому що нам дійсно є чому повчитися один у одного».

Отже, результатом проведеної програми у Харківському національному медичному університеті з делегацією з Запорізького державного медичного університету стало обговорення питань щодо подальшої співпраці, обмін досвідом за напрямками роботи. Також сторони висловили впевненість в майбутній плідній співпраці.