ХНМУ відвідала делегація Посольства Швейцарії в Україні

ННІ ЯО
31.03.2023

30 березня до Харківського національного медичного університету завітала делегація Посольства Швейцарії в Україні.

До делегації увійшли заступниця Генеральної директорки Швейцарської агенції з розвитку та співробітництва Андреа Штудер, заступник Державного секретаря, керівник Відділу з питань миру та прав людини Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії Сімон Гайссбюлер, директор швейцарського бюро співробітництва Андре Хубер, заступниця директора швейцарського бюро співробітництва Айлін Хофштеттер, радниця з питань миру та прав людини Сабріна Бюхлер, координатор з питань гуманітарної політики та захисту Маріо Трутманн, координатор проектів гуманітарної допомоги Олег Масик.

Метою зустрічі поважної делегації та керівництва медичного університету стали підсумки участі університету в першій фазі Україно-Швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти» та перспективи подальшої участі у проєкті.

Так, представників делегації цікавили питання теперішнього стану проєкту, його розвиток протягом останніх місяців, проблеми, з якими наразі стикнувся університет і бачення майбутнього розвитку спільних відносин в межах проєкту.

Зі свого боку ректор Валерій Капустник привітав почесних гостей у стінах ХНМУ і зазначив, що у світлі тих викликів, що постали перед нами, вся робота в університеті переведена в онлайн-режим. Тим не менш діяльність університету в цілому триває, у тому числі в тих проєктах, де наш виш бере безпосередню участь.

Валерій Андрійович також подякував організаторам і керівникам Україно-Швейцарського проєкту за те, що нам як учасникам була надана можливість представляти східний регіон України серед решти ЗВО. «Для нас з першого дня, як ми почали реалізовувати цей проєкт, були цікавими і ті результати, які ми отримали в ході вхідного опитування щодо освітнього середовища і стану розвитку сімейної медицини. Це стало підґрунтям для подальшого спрямування своїх зусиль саме на цих актуальних питаннях, починаючи від розвитку студентцентризму і педагогічної майстерності, партнерських відносин між студентом і викладачем, розвитку стимуляційної освіти до відкриття за рахунок проєкту сучасної лабораторії сімейної медицини», – зазначив очільник університету.

У ході зустрічі гості ознайомилися з роботою університету у форматі реалізації завдань Україно-Швейцарського проєкту «Розвиток медичної освіти» і обговорили питання щодо подальшої участі ХНМУ в цьому проєкті.