ХНМУ готує укриття для запуску офлайн-навчання

7 липня Рада оборони Харківської області ухвалила рішення про дозвіл на відновлення офлайн-навчання у закладах освіти. Для цього ЗВО, у тому числі й Харківський національний медичний університет, готують укриття, де у разі повітряної тривоги переховуватимуться здобувачі вищої освіти та викладачі.

Таких укриттів на території вишу буде обладнано декілька. Вони всі розміщатимуться у підвальному приміщенні навчальних корпусів. Сховища припускають наявність виходу для евакуації, оснащення питною водою, кулерами, туалетними кімнатами тощо. Крім того, оборудуються класні кімнати для студентів, щоб мати можливість продовжити практичні заняття навіть під час тривоги.

Харківський національний медичний університет веде ретельну підготовку, щоб мати можливість на початку вересня прийняти нове поповнення студентів, а також відкрити двері для всіх своїх здобувачів вищої освіти.

Проте остаточно ухвалювати рішення про онлайн чи офлайн навчання університети будуть наприкінці серпня з урахуванням відповідної воєнної ситуації та наявності укриттів, що відповідають усім вимогам. Адже безпека тих, хто навчається і навчає, завжди на першому місці – саме від цього будуть відштовхуватися керівники при ухваленні рішень щодо освіти.