ХНМУ готовий до роботи у межах ПМГ–2025!

На початку тижня делегація Харківського національного медичного університету у складі першого проректора з науково-педагогічної роботи Максима Хаустова та директора ННМЦ «Університетська клініка» Євгена Синькова представили в МОЗ план підготовки до роботи в умовах фінансування за Програмою медичних гарантій.

Під час зустрічі з керівництвом МОЗ були обговорені такі питання, як оптимізація структури лікарні, переорієнтація підрозділів установи для надання медичних послуг, що потрібні в період воєнного стану, матеріально-технічне забезпечення згідно з вимогами ПМГ, оптимізація кадрового потенціалу тощо.

Крім того, на зустрічі відбулася презентація відокремленого структурного підрозділу «Центр сімейної медицини» ХНМУ, який у майбутньому зможе надавати комплексні послуги первинної меддопомоги. Обговорювалося також питання можливості створення Лікарні сестринського догляду на базі клініки НДІ гігієни праці та професійних захворювань ХНМУ.

Довідка

За дорученням міністра Віктора Ляшка у МОЗ проводяться регулярні консультації з підготовки медичних установ до переходу на роботу за ПМГ з 1 січня 2025 року. На фінансування з ПМГ переходитимуть й університетські лікарні та інші клінічні підрозділи медичних закладів освіти.

Нагадаємо, що цьогоріч Львівський та Харківський медичні університети уклали договори з НСЗУ в межах пілотного проєкту із зубопротезування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України.

Детальніше

 

Фото з сайту МОЗ України