Фахівці УК розвивають регіональну медицину

Провідні фахівці Університетської клініки ХНМУ продовжують співпрацю з регіональними лікарнями. Так, досвідчені та високопрофесійні лікарі з медичного вишу Харкова відтепер будуть надавати необхідну медичну допомогу в Охтирській ЦРЛ пацієнтам із захворюваннями опорно-рухового апарату.

За інформацією Охтирської міськради, співпраця розпочалася із проведення операцій на хребті найсучаснішим методом. Завідувач відділенням ортопедії та травматології Університетської клініки д-р. мед наук Дмитро Петренко спільно з лікарем відділення Дмитром Демченком вже провели в Охтирці дві операції на хребті. У одного пацієнта була травма, у іншого – грижа хребта. Оперативні втручання пройшли успішно і без ускладнень.

«Хірургія хребта – це дуже складна частина ортопедії та травматології, на підготовку таких фахівців потрібно багато часу і зусиль, а працюють вони виключно в спеціалізованих центрах в Києві та Харкові. Для невеличких міст – це мрія! Нам же вдалося започаткувати та вже провести такі складні операції в Охтирці завдяки вдалій співпраці адміністрацій Університетської клініки, Охтирської лікарні та за дієвого сприяння Охтирської міської ради, – розповідає Дмитро Петренко. – Умови в Охтирській лікарні та кваліфікація місцевих лікарів дозволяє впевнено і спокійно робити такі операції на постійній основі. Хочемо подякувати колегам, які запросили нас до себе, ми обов’язково будемо продовжувати розвивати регіональну медицину, що є сучасним трендом реформування медичної галузі України».

За інформацією медіа-ресурсу «Охтирка-online»