Coursera – безкоштовний доступ

ННІ ЯО
11.08.2022

Шановні викладачі та здобувачі освіти!

Coursera – одна з найвідоміших на теренах нашої держави міжнародних освітніх платформ. Coursera пропонує своїм користувачам сотні онлайн-курсів з різних дисциплін, у разі успішного закінчення яких користувач отримує сертифікат про проходження курсу. Coursera співпрацює з університетами з різних країн світу для викладання курсів цих навчальних закладів онлайн.

За ініціативи та за підтримки МОН України для співробітників та здобувачів освіти українських ЗВО зараз, на час воєнного стану, надано безкоштовний доступ до 6 тис. курсів на платформі Coursera, що може ефективно підтримати ЗВО у воєнний час, особливо у питаннях надання якісного контенту від провідних університетів та спеціалістів світу, зокрема іноземним студентам.

Курси, до яких надано доступ, стосуються різної тематики, в тому числі охорони здоров’я, вивчення іноземних мов.

Більшість курсів на платформі англійською мовою. Для деякої частки є українські субтитри.

Навчання на курсах, що представлені на платформі може стати корисним на шляху особистого та професійного розвитку співробітників та здобувачів освіти. По завершенню курсу користувач отримує сертифікат, який може бути поданий ним для визнання результатів освіти, отриманих в неформальній освіті чи підвищення кваліфікації відповідно до діючих Положення про визнання результатів неформальної освіти в ХНМУ та Положення про підвищення кваліфікації науково-педагогічних та педагогічних працівників ХНМУ.

Для використання можливостей платформи вам необхідно самостійно пройти реєстрацію на ній:

  1. Відкрийте браузер Google зі своїм корпоративним аккаунтом
  2. Зайдіть на сайт Coursera за посиланням https://www.mooc4ua.online/
  3. Оберіть заклад освіти – Харківський національний медичний університет (починайте вводити назву доки не з’явиться відповідна пропозиція).
  4. Натисніть перейти. Ви перейдете на сторінку програми Харківського національного медичного університету (відповідно із свого корпоративного акаунту).
  5. За кілька секунд з’явиться вікно підтвердження Вашої електронної адреси. Виконайте підтвердження.
  6. Налаштуйте свій профіль.
  7. Обирайте курси, підписуйтесь на них. Вивчайте.

Коли Ви обираєте курс, бачите сторінку на зразок наведеної нижче. Вам необхідно натиснути Enroll і можете вивчати курс.

У випадку, якщо на подібній сторінці Ви бачите інформацію про кошти – вивчення такого курсу є платним, він не включений до бази курсів, до яких нам надано безкоштовний доступ.