Чеська делегація завітала до ХНМУ

13 вересня 2024 р. Харківський національний медичний університет відвідала чеська делегація на чолі з урядовим уповноваженим Чеської Республіки з відбудови України Томашем Копечни та першим секретарем Посольства Чеської Республіки в Україні Іваном Галат.

Під час візиту гості зустрілися з проректором з науково-педагогічної роботи Максим Хаустов, начальником відділу міжнародних зв’язків та грантової роботи Оксана Васильєва та заступником директора Навчально-наукового інституту якості освіти ХНМУ Андрієм Мацько.

Метою зустрічі було обговорення питання імплементації сучасних європейських медичних технологій в навчальний процес, а також підвищення спроможності Університетської клініки ХНМУ у наданні кваліфікованої медичної допомоги цивільним та військовим, що постраждали від агресії рф в Україні.

Так, пан Томаш зазначив, що попри виклики повномасштабної війни та близькість Харкова до лінії фронту, чеський уряд продовжує підтримувати Харківщину за різними напрямами, зокрема у посиленні співпраці українських закладів охорони здоров’я з іноземними партнерами.

У свою чергу Максим Хаустов подякував уряду Чеської Республіки за непохитну підтримку від імені нашого вишу та усіх харків’ян.  Він доповів, що завдяки співпраці ХНМУ з Чеським інститутом технологій охорони здоров’я стало можливим  обладнати Симуляційний центр ХНМУ найсучаснішим європейським обладнанням, на якому зможуть здобувати та вдосконалювати практичні навички майбутні лікарі.

У ході зустрічі було досягнуті нові домовленості, зокрема в постачанні життєво необхідного обладнання для пацієнтів Університетської клініки – 2 апарати штучної вентиляції легень приїдуть із Києва до клініки ХНМУ вже наступного тижня.

Делегація відвідала нещодавно створені інтерактивні палати первинної допомоги Симуляційного центру ННІ якості освіти та висловила подяку всім співробітникам університету за стійкість і самовідданість своїй справі, а також запевнила керівництво ХНМУ в подальшій проєктній співпраці.