29 серпня – День пам’яті захисників України, які загинули за Незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни

Події
29.08.2023

29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників, які загинули за незалежність країни. Ця дата є символічною й важливою для українського народу, оскільки сьогодні шанується пам’ять про тих, хто віддали своє життя в боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України.

Історія цієї дати пов’язана з подіями виходу з оточення в Іловайську 29 серпня 2014 року. День став дуже болісним, бо українська армія зазнала найбільших втрат на Донбасі, а росіяни, як завжди, вчинили підступно та цинічно.

За офіційними даними, під час Іловайської операції (7–29 серпня 2014 року) і подальшого розстрілу в так званому «зеленому коридорі», 366 українських воїнів загинуло, 429 – отримали поранення різного ступеню тяжкості, 128 – потрапили в полон, 42 вважаються зниклими безвісти.

Вже дев’ятий рік поспіль український народ продовжує героїчну боротьбу за свою незалежність та свободу. Повномасштабне російське вторгнення у 2022 році ще раз довело, що ми маємо справу з важким противником, який не має жодних моральних принципів та бажає знищити українську націю. Проте ми не здаємося і продовжуємо героїчну боротьбу за щасливе майбутнє.

Український народ ніколи не забуде подвигів наших воїнів. Пам’ятаймо про найстрашнішу ціну, яку платимо щодня, проте не зупиняємося у боротьбі. Вічна слава усім загиблим! Герої не вмирають!