16 травня – Всесвітній День вишиванки

Події
16.05.2024

Всесвітній День вишиванки – це свято, яке щорічно відзначається у третій четвер травня. Воно виникло в Україні, але вже давно стало популярним у всьому світі. Майже у кожній країні можна зустріти тих, хто підтримує українців та надягає вишивану сорочку на знак солідарності, особливо у теперішні важки часи.

Вишиванка має глибокі історичні корені та символіку. Це справжня цінність для кожного українця, бо вона символізує нашу силу, міць, витривалість та нескореність. Не дивлячись на багатовікову історію, цей одяг не втратив свою актуальність, тож носити вишиту сорочку – дуже актуально і модно.

Святкування Дня вишиванки – це чудова нагода відзначити красу та розмаїття української культури, підтримати традиції та згуртувати українців. У часи повномасштабної війни з росією вишиванка стає ще більшим символом національного єднання та солідарності. Вона не лише нагадує про багату культурну спадщину, а й підтримує боротьбу за незалежність та свободу. Носити вишиванку у такі складні часи – це ще один привід для прояви патріотизму та готовності захищати свою країну.