Відбувся міжнародний психологічний конгрес

З 21 по 26 липня 2024 р. у місті Прага проходив 33-й Міжнародний психологічний конгрес (ICP), який мав відбутися у Празі ще у 2020 році. Ковідна пандемія змусила організаторів відкласти проведення конгресу офлайн на 4 роки, але цього року майже 4000 активних учасників та науковців із різних континентів взяли участь у проведенні біля 50 наукових секцій. Темами стали: ШІ, кіберпсихологія та робототехніка, клінічна, когнітивна, комунікаційна, спортивна міжкультурна та медіа-психологія, психологічне консультування та коучинг, психологічне тестування та оцінка тощо.

Від Харківського національного медичного університету конгрес відвідала деканеса VII факультету з підготовки іноземних студентів Оксана Васильєва, яка презентувала 2 стендові доповіді «Міжсистемна інтеграція при адаптації іноземних студентів-медиків до емоційного стресу» та «Сьогоденні особливості дезадаптації англомовних студентів-медиків, що здобувають освіту англійською мовою в Україні»  у секції «Психологія навчання та виховання». Особливу зацікавленість ця доповідь викликала у науковців із країн, де мешкає переважна більшість іноземних студентів ХНМУ – Індії, Пакистану, Нігерії, Південної Африки тощо.

Під час роботи конгресу Оксана Васильєва зустрілася з керівництвом Чеського інституту технологій охорони здоров’я та обговорила можливості використання технологій ШІ – програми з когнітивно-поведінкової терапії в електронному середовищі для покращення психологічного стану вітчизняних та іноземних студентів, що мають прояви депресії або панічного розладу на фоні військових дій у Харківському регіоні.