Відбулася студентська конференція з хімії

Кафедри
19.04.2023

10–14 квітня на кафедрі медичної та біоорганічної хімії відбулася XIV студентська онлайн-конференція «Хімія. Екологія. Медицина», присвячена Всесвітньому дню здоров’я.

У роботі конференції взяли участь понад 50 вітчизняних студентів першого курсу з 4 факультетів ХНМУ.

Наукову подію відкрила засновниця щорічної конференції, завідувачка кафедри медичної та біоорганічної хімії професорка Ганна Сирова, яка привітала учасників з важливою науковою подією в житті студентської молоді. Голова організаційного комітету звернула увагу на велику актуальність проблематики конференції та наголосила на важливості подібних заходів в умовах російської агресії проти нашої держави, адже наукова робота студентів є важливою складовою університетської освіти. Також зі словами привітання до присутніх звернулися представники оргкомітету, побажали плідної співпраці та цікавих дискусій.

Відповідно до програми конференція працювала у чотирьох секціях: «Хімія та здоров’я людини (І медичний факультет), «Хімія високомолекулярних сполук в медицині» (ІІ медичний факультет), «Екологічні проблеми сучасної медицини та шляхи їх вирішення» (ІІІ медичний факультет), «Хімія в стоматології» (стоматологічний факультет).

Секційні засідання проходили в доброзичливій, дружній атмосфері з великим зацікавленням студентської молоді.

Серед актуальних тем доповідей, що були представлені до уваги учасників: використання в сучасних реаліях високомолекулярних сполук для протезування в офтальмології, стоматології та у фармацевтичній практиці; екологічні питання небезпеки забруднення довкілля, у тому числі м. Харкова. Усі доповіді були дуже інформативними. Учасники проявляли неабияку зацікавленість, ставили питання, а доповідачі із задоволенням відповідали та підтримували розмову стосовно відповідної теми. Дискусія була емоційною та плідною.

Підбиваючи підсумки, учасники конференції дали високу оцінку якості представлених презентацій та доповідей, а також організації роботи конференції. Крім того, вкотре було підкреслено важливість проведення таких заходів, які надають молодим ученим можливість представити та обговорити результати своїх пошуків, продемонструвати науковий, творчій потенціал та креативні здібності навіть в умовах сьогодення.

У рамках заходу серед учасників конференції було проведено конкурс доповідей, під час якого були визначені переможці у відповідних секціях.