Наукова робота у воєнний час

Кафедри
03.01.2023

З 21 по 28 грудня 2022 року на кафедрі медичної та біоорганічної хімії відбулася ХІІІ студентська наукова конференція «Хімія. Екологія. Медицина» в дистанційному режимі з використанням Google meet. У роботі конференції взяли участь англомовні студенти І курсу та вітчизняні студенти-бакалаври ІV медичного факультету.

У рамках роботи наукового заходу працювали три секції. Перша мала назву «Хімія військового часу». Тут були представлені доповіді на актуальні теми, а саме «Фосфор. Отруєння фосфором та фосфороганічними сполуками. Фосфорні бомби» (В. Нортенко), «Хлор. Отруєння хлором. Перша допомога при отруєннях хлором» (К. Корнієнко), «Радіоактивне випромінювання, дія радіоактивного стронцію на організм людини» (Т. Рисована), «Йодопрофілактика радіоактивного отруєння» (Т.Лісовол), «Бойові отруйні гази (зарін, зоман). Історія створення протигазу» (Т. Ложкіна).

Друга секція доповідей була присвячена впливу амінокислот на організм людини, їх хімічним та біологічним аспектам. Так, іноземні студенти VІ та VІІ медичних факультетів весняного набору підготували якісні презентації і зачарували всіх присутніх ораторською майстерністю, вмінням представляти матеріал. Особливо цікавими були доповіді про «Histidine» − Томас Акса Брайт, «Asparagine» – Нарсінг Света Шрідарсіні (VІ медичний факультет), «Tyrosine» − Джадаун Рішіта (VІІ медичний факультет).

У рамках роботи третьої секції англомовні студенти VІ медичного факультету підготували мультимедійні презентації про вітаміни, розповіли про хімічну їх будову, вплив на організм людини тощо. У ході дискусії активну участь взяли студенти Моіз Абдул (Vitamin E), Хассан Мухаммад (Vitamin D), Хан Санан Ахмад (Vitamin В6).

Таким чином, незважаючи на складні умови воєнного часу, колектив як іноземних і вітчизняних студентів медичного вишу, так і викладачів − згуртований, являє собою єдине ціле, кожний на своєму місці робить усе можливе для того, щоб жити, навчати та навчатися, працювати повноцінно і цікаво, наближаючи нашу перемогу!